Telefonisch bereikbaar: 0475-331841

.

Welkom op de website van Centrum Surya

U vindt hierop de meest actuele informatie over mijn werk op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ons geluksgevoel wordt be´nvloed door de gezondheid van beiden. Ziekte, ongemakken, ernstige gebeurtenissen in het leven kunnen deze balans aardig verstoren.

Om te zorgen dat er weer een samenwerking tot stand kan komen tussen het geestelijke, het denken en het gevoelsleven bied ik u een aantal mogelijkheden aan om de weg terug naar uzelf te herontdekken. Dit kan middels individuele begeleiding door een cursus of opleiding te volgen.

Gerda van den Berg

Mijn naam is Gerda van den Berg. Vanaf 9 maart 1986 ben ik werkzaam als therapeute in mijn praktijk en cursuscentrum wat door cursisten de naam "Surya" heeft gekregen. Surya komt uit het Sanskriet en betekent: DE ZON.
Na de sociale academie en jarenlange ervaring binnen de traditionele hulpverlening ontdekte ik een andere wijze van werken met mensen. Ik volgde in de beginjaren '80 ontwikkelingsweken bij "Unio Mistika"met o.a. Mike Rowland en volgde jarenlang de healingklassen. Volgde verschillende Shiatsu scholen in binnen en buitenland en verdiepte me daarna in de Zen-Shiatsu, Oosterse geneeswijze en filosofie, do-in, diagnose, voedingsleer en spiritualiteit. Daarna volgde ik de school voor Intu´tieve ontwikkeling te Utrecht en de Aura Soma kleurentherapie waar Vicky Wall mij de eerste basis leerde. Verder volgde ik trainingen bij Sofie Klimbie die samenwerkte met Louise Hay. Ik verdiepte me in scholing naar de ziel waar Piet Paalvast een bijzondere leraar voor mij was.
Op 30 september 1998 opende wij met drie vrouwen het vrijwilligersproject: "hulpverlening aan mensen met kanker" dat in 2006 de naam: DE ZONNEWIJZER heeft gekregen.

In het jaar 2000 volgde ik de bio-tensor opleiding. Dit is een zeer fijngevoelig bio- energetisch test- en behandelingsinstrument. Daarnaast volg ik verschillende bij- en nascholingsdagen om het werken met energie nog meer te verfijnen. In 2011 volgde ik de Basis van werken met Being in Colour inspiratie en healing tools bij Philippa Joy en John Oxlade.
In 2014 en 2015 ben ik me verder gaan verdiepen in de Cranio Sacraal therapie bij Peirsman Cranio Sacraal Academie, de Zen in lichaamswerk.

Met heel veel liefde en warmte, Gerda

 

Enkele dankwoorden die ik mocht ontvangen:

"Bedankt dat je de moeite neemt me een spiegel voor te houden.
Bedankt dat je tot me door weet te dringen.
Bedankt dat ik er mag zijn zoals ik ben bij jouw.
Bedankt dat je er bent!
Ik beloof je: "ik ga ervoor"! Verder op mijn weg, op zoek naar de zingeving in mijn leven. Ik wil meedoen, ik wil leven, er midden in gaan staan. Ik wil voelen dat ik leef!"

"Het is geloof ik een jaar geleden dat ik nog eens bij je was. Sindsdien is er natuurlijk veel gebeurd en ik bedenk me nu dat ik je nooit echt bedankt heb voor alle jaren dat je voor me zorgde.
Je hebt mijn basis gevormd en mijn evolutie gezien. Ik blijf je eeuwig dankbaar dat je me ooit hebt wakker geschud en met veel moeite me de realiteit hebt laten zien. Intussen sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik ook meer energie.
De samenwerking met mijn collega's is nu ook "goed".
Dank je wel Gerda, voor alles dat je voor me hebt gedaan. Ik vergeet je niet."

"Als het even niet gaat ben jij er en weet jij een hand te reiken en ons weer mee te nemen naar het licht. In al die 25 jaar dat je werkt in je eigen centrum "Surya"
Heb je veel mensen deze handreiking gedaan."

"Voor ons beteken je heel veel. Woorden kunnen niet beschrijven wat je voor ons gedaan hebt. Onze dankbaarheid hiervoor is er nu en zal er altijd blijven. Je bent uniek in dit werk."