Telefonisch bereikbaar: 0475-331841

ZEN-SHIATSU

Wat is Zen-shiatsu

Shiatsu is een tak van de traditionele oosterse gezondheidszorg en is ontstaan uit spontane, natuurlijke, intuïtieve handelingen van mensen. Omstreeks de zesde eeuw na Christus brachten Boeddhistische monniken al reizend met het karakterschrift ook de traditionele geneeskunde mee. Deze bevatte heel wat kennis over gezonde voedingsgewoonten en massagetechnieken.
Shiatsu is een hedendaagse toepassing van deze traditionele principes.
Het verhoogd de weerstand tegen ziekte, het verbetert de bloedcirculatie, het reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Shiatsu bevordert de energiestroom in het lichaam en harmoniseert het inwendige milieu.
Het basisprincipe is het geloof in je eigen levenskracht.
Doorheen het hele lichaam stromen meridianen ofwel energiebanen, deze zijn verbonden met de organen.
Zen-shiatsu werkt preventief bij allerlei klachten zoals hoofdpijn, migraine, darmklachten, stress, rugpijnen, slechte doorbloeding, slapeloosheid, spierpijn, burn-out etc.
Door langdurige stress of ziekte, kan deze energie niet voldoende stromen en verzwakt het ons meer en meer.
Shiatsu omvat een volledige lichaamsbehandeling. De therapeut zoekt ook naar de onderliggende oorzaken van de gezondheidsproblemen. Er wordt gekeken naar de fysieke en mentale conditie en er wordt rekening gehouden met erfelijke, sociale en emotionele factoren, zelfs met de invloed van klimaat en milieu. Voor echte preventie en het optimaliseren van de gezondheid zijn gezonde voedingsgewoonten, een goede ademhaling, lichaamsbeweging, evenwichtige relaties en sociale contacten onontbeerlijk. Met andere woorden;
Persoonlijk inzicht, een gebalanceerde levensstijl en dagelijks bewustzijn, zijn van het grootste belang, om zowel geestelijk als lichamelijk beter kunnen functioneren in ons leven.
Shiatsu is een middel om je deuren te openen voor het leven.
De kunst van shiatsu is het één-zijn ervaren. Dit één-zijn zetelt in je hara. Beginnend bij de inleidende techniek, door alle lagen van je onzekerheid durven gaan en dan langzaam de rust in jezelf gaan voelen, meer en meer naar een dieper energetisch proces.
Laatst verwoorde iemand dat heel mooi: “pas nu voel ik echte vrijheid”.

Klik op cursussen voor meer informatie

Terug