Telefonisch bereikbaar: 0475-331841

CURSUSSEN

HEALINGGROEP: ZEN-SHIATSU EN MEDITATIE

Als healing, handoplegging of een andere vorm van massage je aanspreekt kunnen deze avonden voor jou een verrijking zijn. Je eigen vorm leren ontdekken en verder ontwikkelen. Elke avond staat in het teken van geven en ontvangen. Een rustpunt voor jou. Vaak hoor ik: “ik was zo moe, maar nu voel ik me weer helemaal energiek.” Je kunt ongelooflijk veel leren van elkaar en van het uitwisselen van je ervaringen van die avond. Deze avonden staan in het teken van meditatie en het geven van een volledige healing. Het zijn prachtige stilte avonden.

massage

Kloppen

Data: maandagavond 21 jan, 11 febr, 11 mrt, 15 april, 13 mei, 2 sept, 7 okt, 4 nov en 2 dec 2019.
Tijden: 19.45-21.45 uur
Kosten: € 111,-

MEDITATIE

Spiritualiteit is meer dan alleen het uitvoeren van rituelen en het routinematig chanten van mantra’s. Het vergt ook een diep inzicht in de leer, discipline en oefening.” De Dalai Lama.

Het is niet alleen een hang naar oosterse mystiek, het is een medicijn tegen stress. Het is aandacht voor het NU. Een paar minuten mediteren is genoeg om te ontdekken hoe rusteloos de hersenen zijn. Voor je het weet is je aandacht overal. Vooral heel veel oefenen en doorzetten. Niet meteen opgeven als het eens wat moeilijker is. Uit het boek: Jong en Boeddhist zijn zegt Geertje: “ Mediteren is juist fucking confronterend. Je komt alles tegen in je hoofd waar je eigenlijk voor wil weglopen. Het is veel gemakkelijker om een fles wijn leeg te drinken” Lisette zegt: “ Mijn hele leven wist ik al dat ik iets creatiefs wilde doen, maar ik durfde niet. Het was 100 % angst. Door meditatie leerde ik die angst kennen. Het was faalangst, angst voor een negatief oordeel van anderen voor iets dat echt uit mijn ziel kwam.”
De kunst van meditatie is je aandacht weer terug brengen naar het hier en nu, steeds opnieuw zoeken naar het stiltepunt in jezelf. Je ademhaling, het vlammetje van de kaars, het aura-soma flesje of de tekst kan hiervoor een fixatiepunt zijn.
De meeste meditaties vinden plaats op een stoel. Soms kies ik ook voor een prachtige buiten meditatie.  Zo komen de  vier elementen: water, hout, lucht en vuur ook aan bod. Ik kijk ten alle tijden naar de fysieke  mogelijkheden van de groep, dus schroom niet om je in te schrijven.  

Na de meditatie  is er thee en tijd om je ervaring te delen.

Data: zaterdagochtend 26 jan, 16 feb, 16 maart, 20 april, 18 mei, 7 sept, 5 okt, 9 nov, en 7 dec. 2019
Tijden: 10:00-11.30 uur
Kosten: € 100,00

STILTEWANDELINGEN

In 1996 begon ik aan mijn eerste pelgrimstocht.  Ik liep van Burgos naar Santiago en legde in mijn eentje 550 km. af. Iedere dag was voor mij een absolute meditatie. Stilte en de natuur was en is voor mij essentieel om in een dieper contact met mezelf te kunnen zijn. Deze reis heeft een ongelooflijke diepe indruk op mij gemaakt.
Een paar jaar later vertrok ik vanaf de Pyreneeën naar de stad Burgos. Ook dat was een hele bijzondere ervaring.

Als ik om me heen kijk lijkt iedereen zo druk. Al fietsend, rijdend, lopend, winkelend is men vaak druk met bellen sms’en  etc. we kunnen bijna geen moment meer zonder. En zo stressen we maar door. Druk druk druk, en al die indrukken kunnen we nog maar nauwelijks verwerken. Als tegenhanger bied ik jullie deze nieuwe stiltewandelingen aan. Terug komen in de stilte van jezelf. Je weer kunnen verwonderen en na afloop een heerlijk leeg gevoel in je hoofd. Alsof je een heel weekend vakantie hebt gehad. Geen mails, geen belasting, even er helemaal voor en met jezelf zijn. Ervaren wat stilte met je doet. Ik heb voor dit jaar voor de vier jaargetijden gekozen.

We lopen in het Nationaal Park De Meinweg en na afloop is er de mogelijkheid om nog iets te drinken en je ervaring te delen.

Lente

Zomer

Herfst

Winter

 “vrede is niet iets dat zich buiten ons bevindt, we kunnen er niet naar op zoek gaan. Met
aandacht leven, ons tempo vertragen en van elke stap en elke ademhaling genieten is genoeg.
Vrede is in elke stap te vinden. Als we op deze manier lopen zal er bij elke stap een bloem onder onze voeten ontluiken. De bloemen zullen ons toelachen en ons een goede reis toewensen.

Iedere stap is vrede.
De stralende rode zon is mijn hart.
Elke bloem beantwoordt mijn glimlach.
Hoe groen en fris is al wat groeit.
Hoe verkoelend de wind.
Elke stap, gezet in vrede,
verandert de weg-zonder einde
in een blijmoedig pad. “    

Thich Nhat Hanh

Data: Voorlopig gaan deze niet door
Tijden: 9:30-12:00 uur. Vertrek vanaf Parkeerplaats Rijstal Venhof - Venhof 2, Herkenbosch
Kosten: € 40,00

 

WERKEN EN GENEZEN MET KLEUREN

Nu niet in groepsverband, maar individueel of met je partner, je vrienden en/of familie

Je begint het nieuwe jaar met je eigen flesjes te kiezen om zo gedurende de consulten je bewustzijn op gang te brengen. Wat kunnen de kleuren voor jou betekenen en welke achterliggende boodschap hebben ze voor jou op het fysieke- emotionele en spirituele niveau. Per lesavond staan we stil bij het mysterie van de flessen en de tarot en door het intuïtieve contact ermee, wordt ons de mogelijkheid aangereikt dichter bij ons eigen wezen te komen. Middels de pomanders en/of quintessens creëren we een open verbinding met de Goddelijke bron van waaruit we op een hele bijzondere wijze mogen en kunnen werken. Vanuit die open houding kunnen we de kleur in het diepst van ons wezen toelaten.

Data in overleg.


Mindfulness en Louise Hay

“Als we een echte tragedie in ons leven ervaren, kunnen we op twee manieren reageren: door de hoop te verliezen en in zelfvernietigend gedrag te vervallen, of door de uitdaging op te pakken om onze innerlijke kracht te vinden”. Dalai Lama.

Het is van levensbelang dat we negatieve ideeën en overtuigingen die ons niet steunen en voeden loslaten. Leren over jezelf, wie ben jij? Bewustzijn krijgen over je leven en het leven van je ouders. Jouw eigen patronen ontdekken en zien of je hier iets aan kunt veranderen of vraagt het juist om acceptatie? Louise Hay zegt: “mensen die zichzelf en hun lichaam liefhebben, misbruiken noch zichzelf, noch anderen”.  Helaas groeit niet iedereen op in een harmonieus gezin. Sommigen hebben met veel pijn en lijden te maken gehad waardoor ze, om zichzelf te beschermen, een dikke muur om zich hebben geplaatst. Niet meer voelen, nooit meer vertrouwen en vooral geen liefde meer toelaten. Leren om deze diepere lagen van je beperkingen los te laten, is een levenslange weg. Een weg die je dichter naar je hart brengt, die leert vergeven, die leert meer lief te hebben, die leert het licht in jezelf meer toe te laten.

Mindfulness en Louise Hay leert ons met aandacht te leven in het NU. Het bewust worden van onze gedragspatronen en emoties. En het leren loslaten van die gewoonten, die je niet behulpzaam zijn. Dit alles om het zelfrespect en de aandacht voor jezelf en de ander te vergroten.

Ik nodig je van harte uit deze stap naar jezelf te zetten en je daarbij te mogen begeleiden.

Deze lessen gaan door op de dinsdag of woensdag ochtend.
In groepsverband zijn het 9 lessen van 10:00 - 12:30 uur.
Individueel zijn het 9 lessen van 11:00 - 12:15 uur.
Data in overleg.

Kosten: € 225,-

ZEN SHIATSU EN MEDITATIE

Voor lichaam en geest

Voor wie

Op de 1e plaats voor jezelf, maar je leert ook je partner, je kinderen of je vrienden een rustgevende massage te geven. Na deze basis cursus krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in onze healinggroep.

Onze handen zijn een gave

Gedurende 8 lessen leer je een ontspannende massage te geven en te ontvangen waardoor je dieper gaat ademen en vooral weer meer contact gaat hebben met jezelf.

Er is ook aandacht voor verschillende energieoefeningen waardoor je beter in staat zult zijn om de energie van de ander waar te nemen en toch goed bij jezelf te blijven.
Ook je eigen houding tijdens de massage staat centraal.

We leven in een drukke tijd, als je niet oplet is er geen stilte maar ook geen rust meer. Er komt zoveel op je af. Hoe verwerk je toch al die indrukken!!. Het wordt tijd dat we ons levensritme drastisch gaan veranderen. Shiatsu werkt op de meridiaanpunten en volgt de energiebanen. Het vrij maken van stagnerende energieën verlicht de pijn, vermindert de stress en heft spanningen op. Begin nu aan een nieuwe gezonde leefstijl.

Deze lessen gaan door op de woensdagavond
Data in overleg
Tijden: 19:30 – 21:30 uur
Kosten: € 175,-

KLANKSCHALEN HEALING

Klankmassage is als een mantra.
Het helpt je dichter bij de essentie van je leven te komen.
De trilling van een schaal zet je in beweging.
Het helpt de spanningen los te laten waardoor je minder nek, hoofd en rugklachten zult hebben.
Ook heeft het een goede uitwerking op slaapstoornissen.

Iedere schaal heeft een andere trilling. Door de klank van de schaal hoor ik hoe geopend of gesloten het lichaam is. Door deze aanraking van de klank kom je meer in je gevoel waardoor je vanzelf een dieper geluksgevoel kunt ervaren'.

Laat je omringen door zachte specifieke trillingsvormen en ervaar de ontspanning van deze klankschalen healing. Ontdek de diepere lagen in jezelf. Treedt binnen in je innerlijke belevingsruimte en ervaar daar de stilte. Laat oerbeelden voorbij stromen en voel hoe alles volmaakt samen vloeit.

Data: in overleg
Tijden: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: € 25.00 per ochtend. Max. 6 personen

WORKSHOP

AURA SOMA WORKSHOPDAG

Deze dag gaan we praktisch werken met de aura-soma kleurenflessen en laat ik je ervaren hoe je jezelf met de basis chakraflessen in het licht kunt zetten. Verder maak je kennis met de verschillende aura-soma producten, het ontstaan ervan en de basis kleurenleer. Daarnaast geef ik uitleg over hoe je je aura het best kunt beschermen en je met de airconditioners je ruimte kunt zuiveren. Vandaag mag je uit een reeks van 107 flessen jouw eigen kleurenkeuze maken, en krijg je enig idee langs welke weg van de regenboog jouw leven verloopt. 

Datum: Leuk als vriendinnen of familie workshop. Data in overleg. Minimaal 6 personen
Tijden: 10.00-16.30 uur

Kosten: € 55,- inclusief koffie en thee. Meenemen: lunch, kleurpotloden.

 

 

Terug